• Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Miten suhtaudut second hand -lahjaan?

Lahjasesonki on täällä. Miten sä koet joulun ja siihen liittyvän lahjojen hankinnan? Olen itse tuskaillut jo vuosia lahjojen hankintaan liittyvien materiaomantunnontuskien parissa, ja yrittänyt taklata sitä milloin millaisin ”suunnitelmin”. Useimmiten suunnitelmani ovat jääneet liian pintapuolisiksi ja kauniit ajatukset ovat jääneet aattoyön lahjapaniikin jalkoihin. Tykkään antaa lahjoja, mutta en haluaisi lahjojen hankinnan kuormittavan ympäristöä. 

Putiikillamme on laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa ja ekologisia kodintuotteita, jotka ovat jo lähtökohtaisesti hyvin ympäristöystävällinen lahjavalinta. Suosimme kotimaisia pientuottajia ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Meillä on myös pieniä lahjapaketteja, joten kerrothan kassalla jos valitsemasi tuote on menossa lahjaksi, niin paketoimme sen maksutta sinulle.

Jos sopivan tuotteen valinta tuntuu vaikealta, niin lahjakortilla lahjan saaja pääsee itse tekemään valinnan. Lahjakortteja on jo mahdollista ostaa verkkokaupastamme ja pian niitä saa myös putiikilta. Nämä vaihtoehdot ovat selvästi helppoja ja täydellisiä lahjoja, mutta putiikillamme on vielä kolmaskin vaihtoehto. Second hand -tuotteet, mitä mieltä olet siitä, onko second hand -lahjan antaminen ok? Omasta puolestani voin sanoa, että otan ilomielin vastaan tällaisen lahjan, mutta second hand -lahjan antaminen aiheuttaa harmaita hiuksia. Mitä jos lahjansaaja ei ajattelekaan asiasta samoin kuin minä, vaan loukkaantuu, kun en ole hankkinut jotakin uutta. Tärkeintä lienee tunnistaa lahjan saajan tarpeet ja arvostuksen kohteet, oli lahja upouusi tai ei. Paketoinnin ja kortin sekä lahjan sisältämän viestin keinoin second hand -lahjakin voi välittää hienotunteisuutta. 

Olen kuunnellut kiinnostuneena tuttavieni kertomuksia siitä, miten heillä toteutetaan lahjarumbat. Monia hyviä ideoita onkin jo noussut pöydälle! Emman perheessä arvotaan kuka antaa kenellekin lahjan, eli kaikki ostavat vain yhden lahjan, sen sijaan että kaikki hankkisivat kaikille lahjan. Moonan perheessä sen sijaan ei anneta lahoja lainkaan, vaan keskitytään siihen olennaiseen, eli ruokaan ja yhdessäoloon. Toni ostaa vuoden mittaan lahjoja, jos sattuu tulemaan jokin sopiva lahjaidea silmien eteen. Monessa perhepiirissä lahjat kuitenkin hankitaan edelleen perinteiseen malliin, stressissä jokaiselle jotakin. Kaipaan lisää ideoita. Miten teillä toteutetaan lahjonnat?

Psst. Tässä mun suositukset putiikkimme tarjoamasta kotimaisten tuotteiden lahjavalikoimasta:

  1. Candle Light Story soijavahakynttilät puupäresydämellä ihanissa tuoksuissa
  2. Kaurilan Saunan rentouttavat jalkakylpytabletit, kuin pikkuinen koti-spa!
  3. Cattecon kauniit suolasaippuat eri ihotyypeille 
  4. Catteco suolakuorinta, kirkastaa ja kosteuttaa!
  5. Fiini Naturally jauhenaamio ja öljyseerumit, ylellistä, voilà!

Pssst. Yllätä itsesi tai ystäväsi tulemalla lauantaina 28.11. tatuoitavaksi putiikille, siinäpä vasta lahja! Tutustu tapahtuman tietoihin Facebookissa: Pop In and Tattoo Yourself

Rauhaa ja rakkautta,

Minttu

Vastaa