Vapun viettoa social distancing- aikana ja uusia vappuperinteitä
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Vapun viettoa social distancing- aikana ja uusia vappuperinteitä

Vappu ja juhannus ovat heittämällä lempijuhliani, molemmissa fokus on ystävissä ja hyvässä ruuassa. Kumpaankin juhlaan tiivistyy lupaus jostain maagisesta, vappuaattona voi tuntea tulevan kesän tunnun ja kaiken mitä se tuo tullessaan. Juhannusaattona taas hämmästelee vuosi toisensa jälkeen sitä kaikkea valoa, iloa ja yhdessä olemisen riemua – parasta!

Otin viime vuonna breikin työelämästä ja puoli vuotta meni seikkaillessa ympäri Eurooppaa. Tuo puolivuotinen oli ihana ja opettava kokemus, mutta kaiken kiitollisuuden keskellä huomasin vappuaattona ikävöiväni perinteitä ja ennenkaikkea, ystäviä. Skoolailtiin vappuskumpat mieheni kanssa Alicanten rantabulevardilla ja viestiteltiin Suomessa olevien kavereiden kanssa. Suunnittelin jopa järjestäväni vappu 2.0 kemut kun päästäisiin kotiin. Onneksi kuitenkin nurkan takana odotteli kesäkauden korkkaus mökillä ja juhannusaatto, joka toi kaverit koolle. Tuossa hetkessä, Alicanten rannalla, alkoi jo seuraavan vapun odottelu.

Elämä heitti suunnitelmat uusiksi, mutta se ei estä nauttimasta keväästä. Kuukausi sitten haaveilin varovasti yhteisistä vappupiknikeistä ja illan vietoista. Tänä social distancing- aikana on turha haaveilla isoista kokoontumisista, rehellisesti sanottuna, olen yllättynyt siitä miten vähän se harmittaa. Tilanne on mitä on ja kaikkien on sopeuduttava uuteen normaaliin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikista suunnitelmista olisi luovuttava.

Aion keskittyä tilanteen positiivisiin puoliin ja luoda uudet vappuperinteet jo hyviksi havaittujen rinnalle. Paistan samat epämuodostuneet, mutta maukkaat munkit ja parkkeeraan itseni istuskelemaan aurinkoon vähän liian pitkäksi aikaa. Tänä vuonna aion aloittaa uuden vappuperinteen ja pukea päälleni glitter mekon ja nauttia olostani.

 

vappu
Glitter mekko ja skumppa, täydellinen vappukombo!

 

Eristys tai ei, ostan itselleni pienen pullon shampanjaa ja juon sen elämästä nautiskellen bambupillillä. Minulla on vahva luotto siihen että samat huonot vitsit siirtyvät tänä vuonna piknik- pöydästä Whatsappiin ja instaan. Ja onhan meillä aina juhannus. Toivottavasti sitä päästään viettämään perinteisissä merkeissä.

Aion tehdä tästä rentoudesta uuden vappuperinteen, turha murehtia liikaa pienistä yksityiskohdista. Vappu tulee joka vuosi ja siitä voi riemuita eri tavoin. Tärkeintä on löytää pieni pala juhlafiilistä arjen keskelle.

Miten sinä aiot nauttia vapusta tänä vuonna? Millaisia uusia vappuperinteitä aiot ottaa käyttöön?

Eeva

Vastaa