Vegaanista luonnonkosmetiikkaa, kiitos!
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

Vegaanista luonnonkosmetiikkaa, kiitos!

Hilpeää helmikuuta jengi!

Oletko miettinyt millä perusteella valitset käyttämäsi kosmetiikka- ja kodinhoidontuotteet? Kuluttajille on tarjolla valtava määrä erilaista purkkia ja purnukkaa. Olemme Suomessa tottuneet luottamaan siihen, että kauppojen hyllyille päätyvät tuotteet ovat käyneet läpi terveysviranomaisten tarkan seulan, ja voimme huoletta valita niistä sen mikä ensimmäisenä osuu silmiin. Kuinka usein pysähdyt tutkimaan mitä purkki tuoteselosteen mukaan sisältää? Otatko selvää mitä ainesosat ovat, miten niiden käyttö vaikuttaa sinuun tai miten niiden käyttö sekä valmistaminen vaikuttaa luontoon, mukaan lukien muut ihmiset? Vai valitsetko sen purnukan jonka brändäys sattuu eniten miellyttämään silmää tai hinta kukkaroa?

Meille nämä asiat merkitsevät enemmän kuin paljon. Haluamme, että myymämme tuotteet ovat mahdollisimman hyviä niin käyttäjälleen kuin hänen ympäristölleen. Dirty Hippies – kriteerit kosmetiikalle ja kodintuotteille tärkeysjärjestyksessä:

1.     Vegaanisuus

2.     Ympäristöystävällisyys

3.     Sosiaalinen vastuu

4.     Kotimaisuus

5.     Paikallisuus

Meille on ensisijaisen tärkeää, että yksikään luontokappale ei kärsi sen vuoksi, että ihminen saa sudittua ripsistään näyttävämmät tai pestyä kalsarinsa. Eläimet ovat kärsineet jo riittävästi ihmisen turhamaisuudesta ja kekseliäisyydestä, eiköhän ala olla korkea aika ottaa järki käteen ja empatiakykyä eetteriin.

Emme haluaa myöskään turhaan rasittaa muuta luontoa ympärillämme, mukaan lukien myös toiset ihmiset. Luonnon kantokyky on asetettu ihmisen toimesta äärimmilleen kautta maapallon, joten nyt kaikki 7,8 miljardia hommiin, jokainen tsekatkoon omat kulutustottumuksensa. Meiltä voi tulla hakemaan palasaippuat ja kestopillit.

Suosimme yrityksiä, jotka osoittavat kantavansa huolta ihmisistä, yhteiskunnasta ja omista sidosryhmistään. Valitsemme aina mahdollisuuksien mukaan kotimaisia ja vieläpä mahdollisimman paikallisia tuotteita, sikäli että muut edellä mainitut kriteerit täyttyvät.

Luonnonkosmetiikka suosii mahdollisimman luonnollisia raaka-aineita ja tuotantoa pyritään harjoittamaan mahdollisimman eettiseltä pohjalta. Luonnonkosmetiikka ei ole automaattisesti vegaanista, mutta meidän valikoimassamme on ainoastaan vegaanista luonnonkosmetiikkaa. Sen lisäksi, että luonnolliset raaka-aineet ovat kestävän kehityksen mukainen valinta, toimivat ne myös monesti käyttäjällään synteettisiä tehokkaammin.

Jos nämä asiat ovat sinulle merkityksellisiä, lienee luonnonkosmetiikka valintasi. Tervetuloa tutustumaan kauniiseen ja kestävään valikoimaamme vaikka jo heti viikonloppuna!

Vastaa